njezina ljubav je plivanje, ples i trx - upoznaj ivanu

Ivana je nova snaga našeg tima.


Koji je tvoj prvi susret sa sportom? 

IM: Počelo je od malih nogu, kada sam krenula na skokove u vodu i plivanje. 


Izdvoji  posebnu aktivnost s kojom si se do sada bavila?

IM: Počela sam s plivanjem koje je preraslo u sinkronizirano plivanje koje sam trenirala pet godina. Pamtim to kao super iskustvo, sjećam se da su treninzi bili naporni, a razvila sam fleksibilnost, koordinaciju i izgradila mišićnu masu (pogotovo listove haha). Nažalost, zbog učestalih upala uha sam se preselila iz vode na parter. Nakon malo gimnastike, potpuno sam se okrenula plesu koji mi je i dan danas najveća ljubav i došla sam do profesionalne razine. 

Koliko često treniraš za sebe?

IM: U trenutnoj situaciji vježbam doma, a u teretani obično vježbam 3,4 puta tjedno.


Kakva je tvoja prehrana?  

IM: Ja sam vegan,  ne jedem ništa životinjskog podrijetla. Za doručak najčešće jedem shake sa zobenima, voćem i sjemenkama. Za ručak i večeru najčešće jedem isto iz praktičnosti (tjestenina, tortilje, rižoto, domaća pizza). Seitan, tofu, grahorice i sjemenke su mi proteinski izvori uz koje jedem različito povrće i neki od navedenih izvora ugljikohidrata. Kao međuobrok jedem kikiriki ili lješnjake. 


Što bi savjetovala osobama koje se ne mogu pokrenuti na aktivan život?

IM:  Nekad je potreban angažman pa se motivacija oblikuje putem. Moj savjet je da se krene s banalnim koracima: npr. svaki dan napravi 10 trbušnjaka. Mislim da za to stvarno nije moguće naći izliku. Nakon toga se desi da kad si već na podu  shvatiš  možeš još! Malo po malo, počneš  se osjećati bolje i zadovoljnije. 


Studio: Koju knjigu čitaš? Trenutno Transurfing, autor Vadim Zeland, preporučam.


Studio: Koji je plan za ljeto? 

IM: Većinom raditi. Voditi treninge dokle traju programi, stvarati sadržaj za društvene mreže i kratko otputovati negdje na more.
 
Hvala ti Ivana. 


Cijeli razgovor možeš vidjeti na
https://bit.ly/2NYfpAjadidas sports studio Book.club

Da, strastveni smo knjigoljupci. 
Redovito se družimo i dijelimo mišljenja o knjigama.  Novo druženje je 18.7. u 11:30h, a knjiga "Moja priča" Michelle Obama.

"Pitanja društvene nejednakosti i nepravde uvijek su vrijedna razgovora i dodatnog obrazovanja. S obzirom na trenutačnu situaciju u SAD-u, knjiga Michelle Obame, supruge prvog crnog američkog predsjednika, čini se vrlo logičnim odabirom. U svojim iznimno otvorenim i iskrenim memoarima Michelle Obama poziva čitatelje u svoj svijet, govoreći o iskustvima koja su je oblikovala: od djetinjstva u Chicagu, do godina kada je radila kao menadžerica noseći se sa zahtjevima i majčinstva i posla, sve do vremena provedenog u Bijeloj kući te povratka u život privatne građanke. Potpuno iskreno i britko opisuje svoje pobjede i razočaranja, i javna i privatna, iznoseći cijelu svoju priču onako kako ju je živjela – svojim riječima i pod svojim uvjetima. Ovi memoari su duboko osobna priča žene koja je neprekidno prkosila očekivanjima – i čija nas priča nadahnjuje da to učinimo i mi." 

Naša čitanja bira novinarka  Ema Glavina.  Book.club je otvoren za sve ljubitelje dobrog štiva. Prijaviti se možeš na sportsstudio@mofit.hr.  

Diskutirali smo već o hit knjigama: Vodoriga, Plemeniti gospodin iz Moskve, Sluačaj 6-4,  Ovo će boljeti, Mogla sam to biti ja... I nastavljamo dalje. 


R&R opuštanje 


Iako su poznate i znanstveno dokazane dobrobiti opuštanja, mnogi za isto najčešće nemaju vremena. 

 No, baš kao što auto ne može voziti bez goriva, ni čovjek ne može biti 
optimističan, zdrav, produktivan ako se redovito ne obnavlja, odmora , istražuje svoju unutrašnjost. 

Ovo je poziv upravo na to - RELAX & RECOVERY opuštanje.  Zajedno smo fokusirani na disanje, te radimo vježbe opuštanja i vizualizacije iz raznih tehnika.  

R&R Opuštanje vodi naša trenerica i terapeutica Klara. Educirana je za tehnike Time Line healinga, Soulworka, Karmičke Dijagnostike s tereaputom Marijanom Ogorevc. Više o njoj možeš naći na www.klarabenko.com

Novo R&R Opuštanje je u nedjelju, 28.6. u 17h, trajanje 30min. Prijaviti se možeš na sportsstudio@mofit.hr.

Besplatno za članove Studija.   
Dobro nam došli MEĐUNARODNI DAN YOGE 21.6.


U susret danu yoge sutra, evo osvrta naše trenerice Ivane Duilo Doležal kako ona doživljava yogu! 

"Puno je knjiga napisanih o yogi, a tekstova na Internetu još je i više. Ja ću podijeliti neka svoja osobna iskustva i reći riječ-dvije iz svoje perspektive, a to je ona dugogodišnje vježbačice, a zadnjih nekoliko godina i učiteljice ove drevne vještine.

Moja yoga mijenjala se skupa sa mnom kroz godine i mislim da je to općenito jedna njezina divna osobina, jer vježbanje možemo prilagoditi ne samo svojim godinama, već i trenutnom stanju, raspoloženju, dobu dana i godine.

Možemo se pronaći u dinamičnijim stilovima te se zaista pristojno oznojiti vježbajući, ili pak možemo vježbati polagano i nježno, više se fokusirajući na duža zadržavanja pozicija i sporiji tempo.

Upravo ova mogućnost da sebi prilagodimo način vježbanja, ono je što me kod yoge već godinama očarava.


Koristi od yoge su mnoge, osobno ih vidim u snazi i gipkoći tijela, ali sve više i u mentalnoj snazi i miru koju nam može pružiti, ako to želimo.

Yoga je zaista praksa kojom se mogu baviti svi. "

Cijeli tekst vidi na: 
https://bit.ly/310GU3S


Iris Bogić - naša članica, poslovna žena, majka i trkačica...

Danas je predstavljamo jer je divan primjer kako uskladiti obaveze i brinuti za sebe! 

Studio: Kako izgleda tvoj dan?

IB: Kad se moj dan stavi na papir i ne izgleda tako uzbudljivo, no puno toga u njega stane. Buđenje oko 6:20h uz čaj. 

Buđenje sina, doručak, 101 podsjetnik ...Eh da, tu i je i Kia, maltezerica koja nam je unijela ekstra dozu uzbuđenja.

Na poslu sam oko 8  do 16:30, iako vrlo često ostajem i dulje. S obzirom da je lokacija Studia blizu,  prakticiram ići na trening odmah nakon posla.

Studio: Kada si počela redovito vježbaš?

IB: Od kad znam za sebe vježbam i bavim se nekom aktivnošću. Volim sport, volim onaj osjećaj nakon. Imala sam duljih pauzi, no uvijek sam se vraćala.

Studio: Zašto si krenula vježbati? 

IB: U adidas Sport Studio krenula sam radi zdravstvenih problema s kralježnicom. To mi je boljka. Kako se ništa u životu ne dešava slučajno tako i je i moj „slučajan“ dolazak na radionicu za kralježnicu donio to da sam otkrila adidas Sport Studio. Vježbala sam u puno fitness centara, no ni u jednom mi nije bilo tako lijepo kao ovdje. Od samog prostora koji je poseban i do trenera koji su fantastični! 

Studio: Koji su tvoji omiljeni treninzi koje prakticiraš u Studiu i koliko često ?

IB: Uh, ovo je teško pitanje, volim ih sve, zaista, no ako moram birati onda ću reći da je na prvom mjestu BodyPump i trener Nikola. 

Također Booty&Core, kod Nine, je trening koji zrači pravom ženskom energijom. 

Spinning mi je totalno otkriće i kod Gorana i Klara. Trudim se vježbati 3 do 4 puta tjedno. Nekad mi to uspjeva, nekad ne ali držim kontinuitet.

 
Studio: Imaš li neku poruku za ostale?

IB: Krenite, bilo kakva aktivnost i neće vam biti žao, ovisnost stiže brzo! 

Studio: Hvala Iris, za ovaj razgovor.

Cijeli razgovor možete vidjeti na linku: https://bit.ly/3e7rlez